Tawit och hannas bröllop.

Idag ska Hanna och Tirawit gifta sig, dem har bjudit hela sin släckt från både sverige och från thailand. Dem bjuder alla på frukost. Sen är vi har ätit frukost så sätter dem en gul krans med tagetesblommor runt halsen på oss.

Cermonin börjar och hela gänger vandrar runt i byn och dansar till några som spelar trummer och gitarr. Det går runt en kille som bjuder på bärs och skitstark sprit. 

När vi har vandrat klart så går vi till ett väldigt fint tempel. Tawit går in först och dem tar av honom skorna och han får stå på ett palmblad medans dem tvättar hans fötter. När alla är inne i templet så lägger dem massa presenter till brudparet och dem kastar blommblad och alla är glada.. Munken läser upp något om hur många barn dem ska få och massa sånt. Sedan lindas ett band runt allas handleder, man drar bandet längs armen 3 gånger för att få bort ondskan. Efter det så ska munken stänka heligt vatten över brudparet, vattnet var gult för det låg tagetes blommor i det oxå. Sen tar alla av sig sitt armband och sätter det runt brudens handled. Jag köpte chanpangeglas till paret som present, dem såg ut ungefär såhär...


Kommentarer
Postat av: Anonym

har dricker vi vetty:O;O

2009-11-25 @ 10:36:09
Postat av: Ann Simonsen

Skulle vara spännande med lite bilder + att du berättar mer om munakrnas liv.

2009-12-10 @ 12:07:55
Postat av: Ann Simonsen

Spännande att få vara med på ett bröllp! Vad hade du köpt till dem?

2009-12-10 @ 12:12:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0